KultuNaut - Danmarks største kulturelle kalender
Viser 1-3 ud af 3 events på Bornholm fra/efter 14. dec. 2019
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Nulle Øigaard & Georg Metz Scene Billeder. Udstillingen er åben torsdag-søndag kl. 13-16 i perioden 16. november - 30. december. NB Lukket 16. 26. december - begge dage inkl. men er åben 27. 30. dec. begge dage inklusive. Har man en trang til at fastholde det magiske øjeblik, giver denne trang, denne drift sig som her ved udstillingen på Svanekegaarden af værker af Nulle Øjgaard og Georg Metz udtryk i det stoflige dybe billede og den flerdimensionale tegning som teaterskulptur.

Nulle Øjgaards billedtæpper og stofbilleder, akvareller og tegninger taler deres uafviselige sprog, hvor ikke mindst billedet skabt af tekstiler i bredeste forstand tilfører gengivelsen af øjeblikket en ny magisk kraft. Hver gang.

Lag på lag lægger Nulle Øjgaard stofferne på, tilføjer farver og former, tætner en nuance, tynder en anden ud, lægger mere på og afslutter når billedet er mættet. Genren i al dens spændvidde er Nulle Øjgaards egen i originalitet og stadig fornyelse. Billederne Kan tage udgangspunkt i den åndeverden Øjgaard ser i omgivelserne. Eller billederne er konkrete steder omtolket i stofferne som Nulle Øjgaard finder i motiver på bla. Bali og Mallorca. Tegninger og akvareller mestendels i det sydlige Europa fastholder en kendt men her nytolket virkelighed.

Georg Metz tegner og viser resultater fra utallige rejsedagbøger. Og laver små teatre som flerdimensionalt bidrag til oplevelsen af scenens billeder. Georg Metz udvælger motiver fra klassiske forestillinger i teater og opera, gerne det ikoniske øjeblik Cæsars død, Lohengrins ankomst på svanen, Hamlet med kranium, Vilhelm Tell med søn og æble, etc. Ambitionen er at vise scenen, så den genkendes umiddelbart og er dermed teater- og operaopførelser tro mod ophavet. Teatrets kunst sluttes inde af en bygning, et teaterhus. Vender man huset leves et andet liv end livet på scenen. Under mordet på Cæsar hos Shakespeare, i det øjeblik de sammensvorne stikker knivene i diktatoren, holder teatrets stab fagligt møde ude bagved. Det skal også passes. Teatrets dimensioner er mangetydige.
Lørdag den 16. november til mandag den 30. december 2019, kl. 13-16. (Entré 25 kr - Gratis for børn og medlemmer af SKK)
Svanekegaarden, Skippergade 6, Svaneke

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Bornholms Kunstmuseum. Ligger cirka seks kilometer nord for Gudhjem i et af Danmarks mest spektakulære landskaber. Og med et areal på 4000 kvadratmeter fordelt på tre niveauer følger museet terrænets naturlige fald mod klippekysten. I gamle dage valfartede folk til området på grund af Helligdomskilden, som blev tillagt en helbredende kraft. I dag symboliserer den oplevelser, rekreation og åndelig udvikling. Og kilden løber nu i en vandkunst gennem hele museumsbygningen, inden den ledes ud i Østersøen gennem en lille ønskebrønd. På den måde er arkitekturen, der regnes for en af Nordens perler, i sig selv en kunstnerisk oplevelse med sine smukke, lyse rum.Bornholms Kunstmuseum ligger cirka seks kilometer nord for Gudhjem i et af Danmarks mest spektakulære landskaber. Og med et areal på 4000 kvadratmeter fordelt på tre niveauer følger museet terrænets naturlige fald mod klippekysten. I gamle dage valfartede folk til området på grund af Helligdomskilden, som blev tillagt en helbredende kraft. I dag symboliserer den oplevelser, rekreation og åndelig udvikling. Og kilden løber nu i en vandkunst gennem hele museumsbygningen, inden den ledes ud i Østersøen gennem en lille ønskebrønd. På den måde er arkitekturen, der regnes for en af Nordens perler, i sig selv en kunstnerisk oplevelse med sine smukke, lyse rum.
Køb/bestil billet
Onsdag den 2. januar 2019 til onsdag den 30. december 2020 (Entré 50-1200 kr)
Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, Gudhjem

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Bornholms Museum. Er et statsanerkendt kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Stiftet i 1893. Museet er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening, landets største museumsforening af sin art. 5000 medlemmer er således engageret i at sikre den bornholmske kulturarv på de to statsanerkendte museer Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum.

Som statsanerkendt museum er museet forpligtiget til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle. Museet varetager disse fem forpligtigelser indenfor såvel arkæologi som nyere tids kulturhistorie.Bornholms Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Stiftet i 1893.

Museet er ejet og drevet af Bornholms Museumsforening, landets største museumsforening af sin art. 5000 medlemmer er således engageret i at sikre den bornholmske kulturarv på de to statsanerkendte museer Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum.

Som statsanerkendt museum er museet forpligtiget til at indsamle, konservere, forske, udstille og formidle. Museet varetager disse fem forpligtigelser indenfor såvel arkæologi som nyere tids kulturhistorie.
Køb/bestil billet
Onsdag den 2. januar 2019 til onsdag den 30. december 2020 (Entré 50-170 kr)
Bornholms Museum, Sankt Mortens Gade 29, Rønne

Vi samarbejder med
KultuNaut
- Danmarks største kulturkalender