Listed fahn_d.gif (850 Byte)

listed-gade.jpg (10642 bytes)

Når man  kører fra Gudhjem mod Svaneke, kommer man gennem Bølshavn og Listed, to fiskerlejer fra 1300-tallet der begge har det til fældes at de fleste huse ligger langs landevejen der snor sig langs klippekysten og at mange af huseneer meget velbevarede, bindingsværk, stråtage o.s.v
hus-listed.jpg (7910 bytes)

havnekaj.jpg (12277 bytes)

I Listed der er den største by af de to, har beboerne gjort meget for at holde byen "igang", der er for eks. startet flere aktiviteter i form af antikhandel, krostue, købmandsbutik, et lille fiskerimuseum, ja der kunne nævnes flere ting endn.

motor.jpg (5007 bytes)

Den flotte natur samt det gode havnemiljø, er med til at mange (både sejlende og kørende) gæster Listed og nyder den afslappede atmosfære som det lille fiskerleje har så rigeligt af.

både-listed.jpg (11763 bytes)

Listed havn var den første havn på Nordkysten der blev bygget til dæksbåde, men blev dog først i 1982 udvidet så meget at de lokale fiskere kunne bruge den fuldt ud, man måtte indtil da bruge andre havne idet fiskeriet var inde i en explosiv udvikling med større og større både

På havnen kan man se et minde om et skib der sank ud for Listedkahyt.jpg (5060 bytes)det er en del af et lukaf der er blevet sat op på et fundament og hvor man kan se resterne af det strandede skib.

 

Mellem Bølshavn og Listed ved Gyldens å, står der en gruppe Bautasten. Gruppen består af en høj sten som kaldes Hellig Kvinde, samt hendes børn, flere mindre sten der står rundt om moderen, det har altid været god skik, at man hilste ærbødigt på Hellig Kvinde hellig-kvinde.jpg (6406 bytes)(tog hatten af) da man elles nemt blev udsat for uheld på resten af turen. (en skik der ses den dag i dag)

klipper-hav-listed.jpg (11888 bytes)

 

 


 

Startseite Bornholm.net

Startsiden til Bornholmerguiden.dk