Gudhjem på Bornholm

Kystvejen fra Svaneke til Allinge fører over Gudhjem via en bro over Holkadalen og videre gemmen Gudhjem Plantage. Fra broen, der føjer sig smukt ind i landskabet, er en enestående udsigt ned over byen og kysten.
 

 

På klippen ovenover Holkadalen ligger "Kaffeslottet", bygget i 1912 af nedrivningsmaterialer fra den gamle hoved- banegård i København. Med den lille kuppel, det store trappeparti med balustre og løver, bringes tanken hen på Itailen og Spanien. Bygningen anvendes i dag som kunstgalleri.

I plantagen bag Bokul ligger et areal med bautastene og røser.
På kyststien til Bornholms Kunstmuseum står bl.a. 3 bautastene, "Hestestenene", som efter sagnet var en gammel offerplads fra vikingetiden.


 

 

 

 

Gudhjem er det Fiskerleje på Bornholm hvor man startede med at røge sild og eksportere dem. Gudhjem er da også kendt for sine mange røgeri skorstene hvor der sommeren igennem blev røget fisk og om vinteren blev røget pølser, flæsk og kødvarer når man slagtede.
Det var Havnen der gav liv til denne Skærgårdsby, der er bygget op ad det stejle og klippefyldte område, der som en skærgård strækker sig langt ud i havet

 

Terrænet i og omkring Gudhjem er ideelt til traveture af forskellig længde, det er yderst varieret og med mange stier i såvel skov som langs kysten.

   
Fra Gudhjem havn går der daglig flere afgange til Christiansø, - Ertholmene, som øgruppen rigtigt hedder, har et unikt miljø i en skøn blanding af, det over 300 år gamle fæstningsværk, nu brugt af de lokale fiskere, klippeformationer, og et spændende fugleliv.
Sejlturen ud til Danmarks østligste punkt tager ca. 50 min.

 

Se også Melsted

 


 

Startseite Bornholm.net

Startsiden til Bornholmerguiden.dk