På Værfeldtsgård har vi billedskærerværksted og smedie hvor vi fremstiller vore produkter og afholder kurser.

Vi byder velkommen i vores butik der er indrettet i stuehuset.

I udstillingen om vikingetidens håndværk viser vi værktøj, materialer og fremstillingsprocesser som vikingerne har kendt og brugt.Desuden dragter, sko og smykker o.a. der bruges i dagligdagen samt billedmateriale og bøger der omhandler vikingetiden.

 Vikingehallen er indrettet i den gamle lade der er bygget af sandsten, men fremstår som et langhus med jordbænk langs væggen, langborde/bænke m. skind og langild og forskelligt husgeråd som tallerkener, krus, drikkehorn, m.v. og selvfølgelig levende lys og fakler.

I den gamle hestestald der står som for 50 år siden, kan mangøre et "fund" i genbrugsbutikken.

 

 

gårdspladsen er der opstillet forskellige vikingespil som´man kan prøve. Man kan også se en vikingeesse i funktion og se et kopi at et vikingetelt fra "Osebergfundet".

Vi håber at give vore besøgende en spændende oplevelse af håndværket og dagliglivet - som for 1000 år siden !

Åbningstider

7./6. - 30./9. 

Tirsdag 11.00-17.00

Onsdag 11.00- 21.00

Torsdag 11.00-17.00

og iøvrigt efter aftale !

 

Vikingernes smykker var i høj grad udtryk for status. Herigennem kunne man vise omverdenen hvor rig (eller fattig) man var. Både mænd og kvinder brugte smykker. Når vi f.eks. er på vikingemarked og Jacob smeder (arbejder) er det min opgave at vise hvor dygtig en smed han er, ved at jeg på min vikingedagt bærer 2 store sølvfibler, en trefliget sølvbroche og en tyk sølvkæde  og glasperler.

Jeg bærer 1 kilo sølv på brystet for at vise at Jacob er  ”mand” for at tjene penge !

Foruden de kendte kædetyper såsom kongeklæde, dronningekæde, brynjekæde m.m. og vikingestrikkæde som Lotte fremstiller i sølv- eller bronzetråd, fremstiller vi også støbte vikingesmykker.

Jacob skærer modellen (masteren) i hårdt træ eller ben og smykkerne støbes i sandform i sølv eller bronze der kræver en temperatur på ca. 1100 grader varmt før det flyder.

Alle modeller er inspireret af vikingetidens fund, men i Jacobs eget design.

Vi fremstiller vedhæng til halskæder, brocher, bæltespænder – ( se billeder) og også dekoration til ringspænder, for- og endestykker til knivskæfter m.m..

 

 

http://www.vikingegaard.dk/


Startseite Bornholm.net

Startsiden til Bornholmerguiden.dk